It Takes Two

It Takes Two

It Takes Two

It’s often the case that couples can have completely different ideas on what they want from their new bathroom.

THE CHALLENGE

This was definitely the case when we came to design this en-suite bathroom in a loft conversion. Whilst the lady of the house was thinking about storage needs, her husband had his heart set on a large shower. That wasn’t our only priority; we also needed to ensure a smooth transition between the bedroom and bathroom and deal with the tricky height restrictions caused by the roof.

It was essential to take into account the low ceiling and sloped roof. To overcome this obstacle, we mounted the rain showerhead within the ceiling to ensure the client had plenty of headroom. To maximise the space we opted for an oversized Bette shower tray and complemented this with luxurious Antonio Citterio brassware.

THE SOLUTION

We also needed to consider where we positioned the large towel rail, so we suggested installing this at the end of the large walk-in shower area. To be able to use the towel rail independent of the general heating system all year round, it needed to have an electrical connection. At this point, we had to consider UK regulations to ensure that this was safe, so the simple solution was found to place the connection elements safely in the adjacent room’s wardrobe.

The master bedroom had a neutral style and a solid walnut floor so this inspired the overall look of the bathroom. Setting the tone, we picked large highly polished porcelain tiles to give a light and fresh feel to the space.

We then created a focal point in the showering area with mosaic tiles set within a niche in the wall. To really set this off, we installed warm white LEDs to highlight this area. Outside of the shower, we installed a bespoke shelf made from Caesar stone quartz to create a continuous line above and behind the basin and WC.

SKB WN TT Modern Bathrooms 2196 525

THE RESULT

Creating a connection between the bathroom and bedroom decor, we chose a vanity unit with a striking walnut finish. Understanding that storage was important to the client, we picked a large 70cm vanity unit with two generous drawers.

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram
Houzz
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.