ELEGANT FAMILY BATHROOM

ELEGANT FAMILY BATHROOM

Elegant Family Bathroom

A touch of sophistication was added to this family bathroom.

THE CHALLENGE

On reviewing the existing bathroom layout we wanted to design a room that allowed for valuable storage but also effective movement within the room to give a more spacious and open feel for the whole family.

The original basin was positioned under the window which provided a nice view of the garden.  However, it didn’t allow for any form of storage or mirror over the vanity area and the WC had an exposed low level pan which was particularly difficult to clean.  The ceiling was also particularly low so we needed to take this in to consideration with the chosen finishes for the room to maximise the feeling of space.

To accommodate everyone in the family a combined bath and shower was essential.

THE SOLUTION

Our design had to consider every member of the family and make the best use of space whilst keeping it clutter free so that it would be easy to maintain.  To improve movement, space and storage we decided to change the position of the existing basin from underneath the window to the opposite wall.  This allowed for a wall hung vanity unit with a mirrored wall cabinet above adding much needed storage for the all the family.  The cabinet also included task lighting and an integral shaver socket over the basin, mainly required for charging toothbrushes.

Whilst installing the bathroom we looked at ways to increase the ceiling height, having achieved this it made the room feel much bigger straight away.  We then designed a corner concealed cistern for the WC with a caesarstone quartz top to match the new window sill.  This gave the family somewhere to place decorative accessories and softened the view of the WC on entry into the room.

A Bette Ocean bath with a glass bath screen was included providing easy access and flexibility.  The bath is filled via an exafill system which makes the bath area easy to clean as there are no taps around the bath.  An adjustable overhead shower with a riser rail allowed flexibility with the height easily and quickly modified to suit all the family.

Finally a heated towel rail was positioned at the end of the bath providing easy access to warm towels after showering whilst also freeing up valuable wall space within the room.

 

THE RESULT

A stylish family bathroom that has the bath at the centre of its design, with valuable accessible storage and easy to clean surfaces.  A touch of sophistication and glamour was added to this family bathroom by using on trend marble effect tiles, designing an everlasting classic scheme for this busy family. 

Contact us today on 01932 255465, email or visit our showroom for a free quotation.

“It’s all looking lovely so thank you so much for all your help and good advice!!

Thank you so much for organizing it all so well.  It seemed to go very smoothly and the finished bathroom looks great.   

It was lovely working with you and thank you so much for your great advice and support.  We will definitely recommend you to friends.”

Mr & Mrs B, Surrey

RSS
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram
Houzz
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.